קרה מקרה שבו אחד מבני המשפחה חלה במחלה קשה. במקרים כאלו כל המשפחה מתגייסת לנושא. החל מזמן יקר עבור החולה שמשלב ליווי צמוד ואף התפטרות מהעבודה וכלה בהוצאות בלתי צפויות גבוהות מהרגיל.
מה עושים במקרה כזה? האם יש לנו קרן ביטחון שמונה כמה עשרות עד מאות אלפי שקלים? או שאנחנו כמו רוב הישראלים שכורעים תחת נטל ההוצאות, משכנתא, הוצאות משפחתיות ומינוס לא מבוטל.
לצורך מקרים כאלו והמון דוגמאות אחרות – קם המוצר "ביטוח מחלות קשות"
אז מהו בעצם כיסוי למחלות קשות?
מה הסיכוי לחלות במחלה קשה?
בסוף, זה ניהול סיכונים
מטרת העל של הביטוח היא בעצם לספק למשפחה מענה כלכלי לכל ההוצאות הנלוות לאירוע רפואי שכזה שאין אנו מקבלים במסגרת קופת החולים או הביטוח הלאומי. הפוליסה מגנה עלינו בפן הפיננסי ומסייעת לצמצמם את הפגיעה במשק הבית בנוסף למצב המורכב בו נמצאת המשפחה בעת הגילוי של המחלה. במקרה של תביעה סכום הפיצוי יועבר ישירות לחשבונו של המבוטח ובמילים אחרות :
מדובר בפוליסה שמגשרת על הפער הכלכלי שנוצר בין ההכנסות להוצאות, ונועדה לצמצםאת העול הכלכלי-הנפשי מעל החולים ובני משפחתם.
כמה זה עולה?
הפרמיה החודשית בגין הביטוח נקבעת על פי נתוני המבוטח וסכום הביטוח אותו בחר לרכוש. סכומי הביטוח נעים בין 50,000-700,000 ₪ פיצוי למחלה קשה כגון סרטן. הפרמיה הינה צמודה למדד ומשתנה בהתאם לגילו של המבוטח.
למי חשוב הכיסוי הביטוחי?
הכיסוי חשוב לכל בני המשפחה בכל טווחי הגילאים כפי שציינו מעלה.
לילדים אין שום הגנה כלכלית במקרה והם חולים, ולמרות שההורים נאלצים להוריד משמעותית את היקף משרתם, ולעיתים אף לעזוב את מקום עבודתם על מנת לשהות לצד הילד 24/7 אין שום פיצוי לטובת המשפחה במקרה כזה.
לכן הפיצוי החד פעמי נועד לשמש כחבל הצלה כלכלי.
ניתן להצטרף לביטוח מגיל לידה ועד גיל 64 ברוב החברות ועדיף להצטרף לביטוח כל עוד בריאותכם תקינה ואינכם סובלים ממחלה כלשהי, מכיוון שחשוב מאד לספק את כל המידע האמיתי והמדויק בהצהרת הבריאות.
דיסקליימר
אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ”ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות מבלי להיוועץ עם איש מקצוע ולבצע בירור צרכים מקיף לפני ההחלטה לקנות ביטוח. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.